skip to Main Content
DSCN3605

I proces

kik om bag kulissen

Følg med i processen, fra ide til det færdige værk. Hvad sker der undervejs i forløbet og tilblivelsen. Ideer, tanker, afprøvninger, kaos, inspiration og frustrationer. Modeller, skitser og materiale forsøg.

Processen er ligeså vigtig som selv værket. Dokumentationen er vigtig og giver indsigt i hvor mange omveje og vildveje det fører til, før man når det endelige resultat.

Rum og farver

Mine monotypier og grafiske værker i hjemlige omgivelser.

Largely ( not wholly ) 

Gruppe udstilling under ArtWeek

Fabrikken for kunst og design 3 – 5. maj 2023

et efter; og før det

En del af min grafiske installation er med på udstillingen med flere af Fabrikkens kunstnere og designere. Udstillingen er en del af Åbent Hus arrangementet på Fabrikken hvor det er muligt at få indsigt i kunstnernes arbejdsproces, se deres studio samt at møde kunstnerne til en samtale om værker og processer. At komme ind i maskinrummet om i kulissen.

Ny udstilling på vej og den får titlen

et efter; og før det

titlen referere til det at være i nuet, skabe derfra og se tilbage på det man kan bringe med sig fra tidligere. Et værk i en arbejdsproces og en ideudvikling fra tidligere værker, samt at se parallelen mellem det trykte værk og at forme dette om til et rumligt installations værk. At videre udvikle på mit grafiske formsprog og se hvor det bringer mig hen i en ny kontekst samt at arbejde med nye materialer og farver.

Ideerne til et nyt værk er sat til spiring og nu arbejder jeg mig frem mod målet. Med foråret i horisonten og udsigt til den nyligt udsprungne skov, så skal jeg arbejde med farver og et legende grafisk udtryk. Et rumligt værk i pendent til mine grafiske tryk.

det hæklede objekt har sneget sig ind imellem mine træplader og den lyserøde. En farve som jeg ikke har arbejdet ret meget med. Træ og de bløde hæklede former snor sig om hinanden og giver hinanden modspil… I like ….

Egentligt en ide som var lagt allerede for lang tid siden og skulle være til et andet sted, men ideer kan genoptages. Og også en ide som jeg gerne ville arbejde videre på.

Jeg har fået mulighed for at fremleje et fantastisk stort værksted og glæder mig til at kunne arbejde op i højden og i rummet med mine ideer.

Et nyt år er startet … 

og hvad venter i fremtiden. Nye ideer, nye udstillinger, nye møder …. !

Jeg er vendt tilbage til grafik værkstedet, til værker jeg var igang med sidste år. Jeg arbejder videre med monotypien og farverne. Især farverne … måske er det den her grå mørke vinter. Jeg længes mod sne og det klare vejr. Det kommer vel.

 

 

og så har jeg taget træet ind igen. Tænker at der skal arbejdes med træ i år. Noget med rum og træ.

SPOR ved Vadehavet

21 KKS Kunstnere drog afsted til Kiersgaard i Højer.  Fire dages inspirations tur. Kunst workshop og netværk. Gåture til vadehavet i ebbe og flod. Sol og blæst. Horisont over havet og vaderne og de flade marker bag digerne.

Workshoppen skal munde ud i en gruppe udstilling i Løgum Kloster i sep – oktober

r u n d t e n o m 

grafiske noter i blåt

Kunstbibliotekets Udstillingsrum

20.1-17.2.2022

Værket, pladerne/skulpturen, er blevet antage til KP22.

 

 

 

Jeg er ved at lave et grafisk eksperiment, efter at i flere måneder at have skitseret og funderet længe.

Værket er en skitse, en ide i flow og at se hvor et værk lander. En leg med det grafiske udtryk og form, en ide som jeg længe har tænkt at ville afprøve og folde ud.

Tryk kontra form og disse i samspil.

Det er også en ide som er formet udfra selve udstillingsrummet, som er et råt rum. Jeg vil med værket skabe en mod kommentar og dialog med rummet og at rummet er baggrundslærred for det grafiske værk og elementerne i rummet.

Rummets struktur og farve er ligeledes med til at jeg har valgt kun at arbejde i blåt.

Grafik i sommerstudiet i Gammalstorp

Grafik residens hos Tryk2 i Aakirkeby på Bornholm

17.5 – 30.5.2021

I to uger fik jeg mulighed for et arbejdsophold hos Tryk2. Her har jeg eksperimenteret med mine grafiske arbejder og fået afprøvet ny metoder. Dejligt stort værksted med tre trykpresser; mini – midi – maxi.

Grafiker og kunstner Lene Degett kom forbi nogle dage og arbejde sammen med mig.

 

 

 

 

de tråde, der binder os sammen

Bakkehusmuseet på Frederiksberg

21. april – 3. oktober 2021

Jeg og min datter Linnea, har fået vores små broderier med på denne fine udstilling på Bakkehusmuseet.

Læs mere om udstillingen på museet hjemmeside.

Vi håber snart at vi kan se den live..

 

 

 

grafik eksperimenter

 

jeg arbejder med organiske former i colografi. Pappet gør det nemt at skære former ud. Det skaber nogle spændende tryk.

 

 

 

Bil n k – Blade af dagen i proces. Mini collager og farver samt foto print som lige er ankommet fra trykker.

Minimalistisk grafik værksted

Så kom Tofko pressen i hus. Ikea køkken øen som arbejdsbord. Klude, spartler, rakler, glasplader, avis og madpapir og tryk farve. Alt er klar og parat. Nu er det bare om at gå i gang og eksperimentere med plader og tryk. Glæder mig

 

 

KS20

Kunstnernes Sommerudstilling i Janus bygningen, Vestjyllands Kunstmuseum i Tistrup.

To gange har jeg været så heldig at komme igennem censuren til KS – Kunstnernes Sommerudstilling i Janus bygningen, Vestjyllands Kunstmuseum i Tistrup.

I 2020 fik jeg tre værker antaget og i 2019 fik jeg to værker antage.

KS er en af de fire store anerkendte censurerede kunstudstillinger i Danmark og som er adgangsgivende for optagelse i BKF – billedkunstnernes forbund.

 

 

Eksperimenter med træ..

Jeg vil tilføje andre materialer til mine objekter og få det skulpturelle udtryk mere frem i mine ¨collage objekter ¨. Arbejde med mere “faste” materialer og får et samspil mellem struktur og overflade. Bløde materialer som papir og textil har jeg arbejdet med i mange år og som har sit udtryk. Jeg skal ud og afsøge flere materialer som jeg kan kombinere i et rumligt og skulpturelt udtryk og som samtidigt forholder sig til det visuelle udtryk jeg har.

 

 

Collager i ny form … studie skitser

Farver og nye former. Det er det som jeg skal arbejde med. Finde et nyt kunst sprog. Forenkle den grafiske form, uden at tage tråden fra det jeg er kommet fra. Bevare mit udtryk og måde at arbejde på.

Jeg har lavet farve studier. Arbejdet med nogle form skitser og igen begyndt at arbejde med foto print på textil. Nu har jeg prøvet at indfarve stoffet med akryl maling og printet på det. Og det fungerer fint. Jeg skal arbejde mere bevidst med farverne sammen, textur, overflader og motiver og flette det ind i formen. Det organiske er åbentbart stadig en del af mig og det at sy det sammen. Så i stedt for at gå mod det og prøve at komme væk fra det, så må jeg arbejde med det bevidst, men forny det.

det er stadig ikke lige der hvor jeg vil være. Jeg har prøvet at flette fotografiet ind i formen. Men skal arbejde med flere forskellige materialer i disse collage objekter. Jeg kunne godt ønske mig at nå derhen, hvor det bliver mere en skulptur/objekt, hvor materialerne også få samspil. Ikke kun bruge papir og stof.

Så ja … jeg må nok en tur til trælasten og finde noget tyndt krydsfiner. Og lege med farveudtrykket. Og ja så har jeg jo noget kraftigt pap jeg kan begynde at bruge.

Måden de bliver “bundet” sammen på er i sig selv en detalje der skal arbejdes på.

Bindes, snøres, skrues ja ….

Hjemmearbejdspladser. Pt så har vi 3 holds skift på Studiet. Da vi ikke må være sammen. Så noget af tiden bruges hjemme på skitsering.

Skulptur

– eksperimenter i form og rum

Nye ideer og formstudier i en mere skulpturel retning. Få mere form og rum ind i værkerne.

Og så skal jeg arbejde mere med farverne i fotografiet. Op i størrelse. Skitser på ideer bla til de udstillinger som ligger ud i fremtiden. Udfordrende.

hvilke tanker gør jeg mig i forhold til at arbejde med objektet som skulptur. Og hvad er en skulptur. En form som springer ud af væggen, noget der folder sig om sig selv og sin egen form. Noget man kan gribe om og favne. Noget som griber materialet og gøre det til en form for arkitektonisk rum i sin materiale egenskab. Er materialets forskellighed og tekstur medskabende i formens sprog.

Hvordan integrere jeg mig i selv objektet. At se det jeg har gjort tidligere i nyt persktiv. Kan jeg løfte mig selv derhen med den viden og erfaring. Eller er skitserne med til at dreje mig i ny retning.

Hvad fortæller de mig, disse krøllede ideer og skitser. Er jeg på vildspor ?!

Nu har jeg skitseret en tid og lavet små modeller og afprøvninger.  Så ja inden vi begynder juleferien, så er det skønt at få lavet en model i større skala, se hvordan det tager sig ud i rummet. Om det fungere … er det den retning jeg skal gå. Var det måske det jeg ville …. og at kikke tilbage og se på de skitser jeg allerede har lavet. Er der sammenhæng i ideerne … !

måske kom der ikke så meget farve ind i formen som jeg i begyndelsen havde intention om. Men det er vel egentligt også ligemeget. Meget er jo også et formstudie og så er jeg jo slet ikke færdig …. to be continued.

 

 

jeg har vist svært ved at befrie mig fra den organiske form som jeg har arbejdet så meget med de sidste par år. Den forfølger mig og vil ikke slippe taget i mig. Men måske er det bare sådan det er. Jeg skal vist bare gribe den og arbejde mig ind i den. Se hvad den kan og hvor den føre mig hen i et rumligt perspektiv.

Tegning versus lino tryk

skitser fra mit sommerstudio i Gammalstorp

Selvom det er sommer og ferie tid, bliver der plads og tid til at få nye ideer og afprøve nye metoder. Med udkik til den grønne bøge skov og vindens susen i træerne.

Afprøver om jeg kan arbejde med flere lag og hvordan samspillet mellem tegning og tryk kan flyde sammen.

 

KS19

fik to værker antaget til KS19

KS er en af de fire store anerkendte censurerede kunstudstillinger i Danmark og som er adgangsgivende for optagelse i BKF – billedkunstnernes forbund.

breveide

s k r i f t e n s livstråd

– hvad skjuler ordets rum ! Se mere under projekter.

Værket og udstillingen kan ses i Galleriet på Hvidovre Hovedbibliotek. 23.1 – 13.3.2019.

Kommunikation og ord mellem mennesker. Fortællinger og narrativer der skaber bånd og samhørighed. Fortællinger der i nuet skaber en intimitet i mellemrummet og skaber billeder og reflektion. Ord skrevet på papir. Ord som er tænkt over. Ord som er skrevet i hånden. Med blyant, pen og blæk. Ord og skrift med egen personlighed. Håndskrift som grafiske tegn, linjer og snirkler.

Jeg dykker ned i en stak personlige breve, søger og finder … hvad jeg nu finder !

imellem linjerne gemmer der sig små sjove krusedulle noter og tilføjede tegninger der finurligt visuelt underbygger fortællingen …. sjove små fabuleringer, der måske kan blive til små grafiske visualiseringer ..

Tankerne hober sig op i skitsebøgerne, men det skal også blive til noget. Nogen gange så virker det som om der skal tages afsæt og tilløb til at komme praktisk igang. I hvertfald for mit vedkommende. Jeg kan let blive bremset i at tænke for meget, i stedet for bare at gøre. Gør noget!! Men det kommer. Det er på vej.

arbejdsprøvninger ….. skitserne i hovedet skal ud i hænderne. Og det er til tider svært at komme ud af boblen. Frustrerende og irriterende. Nogen gange tager det tid at komme ud i praktikken og især når skitserne ikke lige sidder i skabet. Men uden skitsering og afprøvning finder jeg ikke ind til det jeg vil fortælle og indimellem er det p…. svært at erkende at man er nået ind i en blindgyde. Måske skal jeg ændre spor og ideer….. og især at indse at jeg måske bevæger mig mod noget jeg tidligere har lavet. Og er det nu også det jeg vil med det værk.

det interessante der sker når man begynder at dykke ned i det praktiske arbejde med værkerne og når de begynder at tage form, er at de tanker og skitser man havde inden, ikke altid stemmer overens med virkeligheden og dog, ofte så havner man i den ide man oprindeligt havde og jeg må også indrømme at jeg griber ind i det visuelle sprog jeg nu engang har skabt.

At reflekter i egen praksis og lade det flyde og se hvor det kan føre hen, er på ingen måde dårligt. At blive i sit visuelle rum og finde nye retninger eller nye konstellationer i udtryk, er vel blot en væren i eget rum og at det giver balance og tid til at fordybe sig i materialet.

Om jeg er der jeg er … vil vise sig …. fragmenterne samler sig og værkerne bliver mere og mere færdige og det bliver interessant at se om der er en linje i det samlede værk og hvordan de passer og passer sammen i rummet.

Deadline nærmer sig og det gør værkerne også. De er begyndt at fylde og optager snart køkkenet. Afprøvning af hvordan de mindre værker kan hænge frit i rummet. Hvordan det virker i det rigtige rum, ved jeg ikke. Falder det til jorden …. og ser helt vildt mærkeligt ud …. eller fungere det og hvordan skal de hænge. Tanken er også at have en montre i rummet, hvor bundtet af breve skal udstilles samt fortyggede blyanter. Grundlaget for hele værket. Der begynder at tegne sig et mønster i værkerne og en samhørighed. Stilmæssigt er jeg blevet i det jeg tidligere har været i, men har flettet det mere sammen. Om jeg er tilfreds med værket, ved jeg først når det rigtigt hænger i rummet og at jeg kan se det som en samlet helhed. Jeg eksperimentere stadig med udtryk og form og ser hele tiden nye muligheder. Det udfordre mig til at gøre nyt … i nye rum.

ideen er at finde et symbol på skriften eller et tegn / note. Ikke et ord men mere eet stop – en pause – en reflektion imellem strømmen af ord. Ofte er der i brevene en overstregning, en krusedulle over et bogstav, en fejlskrivning eller blot at man i tanken stopper op, tænker og ændre retning. Eller … !

Disse noter er simple grafiske former, men også et flow og liv i brevet. Afsenderens aftryk af skrive personlighed … noter som jeg finder symbolske for selve værket. E Jeg ville afprøve forskellige tegn og sætte dem sammen som en helhed. Men desværre fandt jeg udtrykket rodet og ikke den enkelthed jeg ønsker. Jeg ønsker et stærkt enkelt symbol der kan understøtte værket, stramt og grafisk. Den foørste form jeg fandt, var for Japansk – den lignede et Japansk skrift tegn. Sjovt nok. Og jeg måtte igen søge i brevene for at finde et symbol, der ikke lignede noget og som havde bevægelse.

Sidste hånd på værkerne. Så er jeg ved vejs ende. Igen en lille udstilling i udstillingen – Stilhed mellem linjer med værket; s k r i f t e n s livstråd.

Nu er det bare om at færdiggøre til ophængning. Er spændt på hvordan det kommer til at tage sig ud, i sin helhed og i det rigtige rum. Bare det ikke kommer til at virke for simpelt og hvad så egentligt. Værkerne må gerne have luft mellem signor at få plads til at udtrykke sit.

Udstillingens værker er vel egentligt inddelt i tre værker.

Selve grundelementet; skrift og brev. Grafiske skrift symboler, en montre med genstande; brev og blyanter og materialet; brev og konvolut.

Tre store værker, med udgangspunkt i tre personer.

Fire mindre transparente, frithængende, værker. Her har jeg fundet frem til grafiske noter og tegninger som afsenderen har nedfældet tilfældigt og som jeg har fundet grafiske. Bagom disse har jeg fundet fragmenter af ord som har betydning for selve fortællingen og personen. Ovenpå dette har jeg skrevet mit eget kommenterede ord, som modspil. Synlighed/usynlighed imellem ord og person er vel værkernes sprog.

Værkerne er lag-på-lag og symboliserer brevenes lag. De mange lag som fortællingerne består af, men også en delvis afdækning / tildækning af håndskriften. Breve er personlige og intime og kun henvendt til en bestemt person. Og skal derfor ikke læses af andre.

Jeg har tilføjet mine egne nutidige kommentarer, form af broderede grafiske linjer.

Det har fra starten af, været ideen at se ind i det grafiske sprog som breve og skrift indeholder. Ikke at gå ind i selve brevenes indhold og personforhold.

 

Back To Top